Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП внесе в ЦИК документите си за участие в евроизборите

Снимка: БГНЕС

БСП внесе в Централната избирателна комисия документите си за участие в евроизборите. Те са придружени от близо 100 хиляди подписа. 

Лидерът на социалистите Сергей Станишев заяви, че левицата се бори за доверие, а не за бройки места в Европарламента.

Да спечелим доверие, така че да бъдем първа политическа сила. Това, към което се стремим, което ще направим, е да имаме справедлива България в социална Европа. И това искаме да променим в Европейския съюз, който днес не е това, което повечето европейци очакват. Пряка отговорност за това носят десните в Европа, които пет години доминират всички институции, защото бедността, липсата на перспектива, липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора и в България, и в Европа, че е нужна и сила, и политическа воля да се промени всичко това.

Станишев отбеляза, че досега БСП е единствената, заявила платформа за евроизборите.

Искаме да върнем надеждата на хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени. И това правим с решенията на правителството, с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки, търговски вериги и чрез социалната ни политика, за да усещат българите, че държавата има смисъл и че тя служи на тях, каза още Станишев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.