Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С инициативата „Деца като цветя“ Радио София ще направи Цветница празник и за малчугани с аутизъм и дислексия

| обновено на 13.04.14 в 12:07
Снимка: БГНЕС


На 13 април, неделя, когато празнуваме най-красивия пролетен празник - Цветница, Радио София подарява специално празненство на деца с аутизъм и дислексия.

В сградата на  Българското национално радио от 12:00 часа, те ще имат възможността да изживеят един цветен ден с много музика, настроение и забавни игри с приятели, защото всяко дете заслужава внимание, обич и грижа. 

С инициативата на Радио София „Деца като цветя” Българското национално радио изразява своята социална отговорност към всички деца на България. 

По последни данни, в нашата страна близо 140 хиляди деца страдат от аутизъм или дислексия, а в световен план едно на всеки 150 деца е засегнато от тези проблеми. Затова нашият екип, специалисти, приятели, партньори и родители се обединихме около идеята да изпълним неделния ден на около 15 такива деца с много цвят, музика, настроение, забавни игри и подаръци. 

Избрахме да подарим един цветен празник с инициативата „Деца като цветя“ точно на Цветница, защото Радио София винаги се е стремяло да покаже, че е позитивно и не само отразява, но и организира положителни събития, за да направи живота на своите слушатели по-приятен, изпълнен с настроение и винаги празничен дух.- отбеляза директорът на Радио София Митко Димитров. - Всяко дете е уникално в своето развитие. С тържеството, което сме подготвили за децата с аутизъм и дислексия искаме да изразим уважение към техния специфичен свят и да ги зарадваме, защото те са деца, като всички останали - имат нужда от внимание, грижа и обич. Те също са част от бъдещето на България!

Надявам се, всички заедно да се забавляваме… а тъй като Радио София винаги има по някоя изненада, и този път няма да пропуснем да раздадем на нашите малки гости специални подаръчета.

Заповядайте в неделя - 13 април, в Българското национално радио от 12:00 часа!

Чуйте и репортажа на Златина Йовкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

А. Хийт: Ритмите могат да препрограмират мозъка ни и влияят на поведението

Още преди да се родим, звукът е от основно значение за развитието на организма. Пулсът на майката успокоява, но освен него, върху организма влияние оказват и ритъмът на природата, на сезоните, на походката, на говора… Всички ритми се наслагват,..

публикувано на 10.04.14 в 15:13
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елена Терзиева и Силвия Калайджиева (вдясно)

Джазът минава и си заминава, читалището си остава

Силвия Терзиева и Елена Калайджиева от най-джазовото читалище в Банско, където е студиото ни, както и миналата година по същото време , разказват какво става след фестивала: "Джазът минава и си заминава, читалището си остава. Джем-сешъните при нас бяха..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

Около млади хора е много хубаво

Павлета Семова и Марина Василева от Банско джаз академия за смисъла на съществуването ѝ: "Всеки артист от нас е различен, това дава по-хубав по-хубав резултат за бъдещото присъствие на младите, те да могат да се докоснат до нещо по-различно. Стараехме се..

публикувано на 11.08.24 в 10:58
Александра Полежанова

Александра Полежанова: закърмена съм с джаз

Александра Полежанова - Aly от Банско спечели наградата на фестивала за талант от Банско: "Зад тази награда стои много труд, усилие, търпение. За трети път се докосвам до Джаз-академията - страхотна възможност да се докоснем до изпълнителите от голямата..

публикувано на 11.08.24 в 09:51
архитект Наум Торбов

Историята оживява - архитект Наум Торбов

Време е за нов разказ за поредната изключителна личност от българското общество. Още един човек, забравен в продължение на половин век - архитект Наум Торбов. За щастие живеем в години, когато нещата се променят. Споменът и историята за отдадени, скромни..

публикувано на 10.08.24 в 16:00

Софийски разкази - Радио разходка с Пейо Яворов

Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се..

публикувано на 10.08.24 в 15:00
Невена и Шарлето

Адресите на любовта – Невена Коканова и Любомир Шарланджиев

Режисьорът реагирал сдържано на  увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с..

публикувано на 10.08.24 в 14:00

С деца в кухнята

Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки..

публикувано на 10.08.24 в 11:31