Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Моята друга музика

Предаване за хората с широки музикални хоризонти, в което всички музикални стилове се чувстват удобно. Предаване, в което известни оперни певци като басът Юлиян Константинов разказват как музиката на „Дийп Пърпъл” е променила живота им, или пък как директорът на Софийската филхармония в свободното си време слуша „Инкогнито”, предаване, в което разбирате как Христо Мутафчиев е еднакво очарован от Джон Уилямс и „Рейнбоу”, и как джазменът Антони Дончев винаги е мечтаел да изсвири Първия концерт за пиано и оркестър на Йоханес Брамс.

Предаване за красотата в музиката - независимо от стила! Предаване за тези, които знаят, че има и друга музика, която чака да стане част от нашия живот!

Вторник - 20:00 - 22:00 часа
Неделя  - 13:00 - 15:00 часа
Водещ  -  Лили Големинова

„Моята друга музика” е носител на специалната награда на фестивала „Осмата муза” през 2008 година.

Публикации

За летните (музикални) мигове на "Градина" или за непосилната лекота на къмпингуването

Този път в "Моята друга музика" темата е малко необичайна - лятна, със сигурност, морска - как иначе, плажна, но и къмпингарска. Пренасяме се на къмпинг "Градина", където тече нещо като фестивал, но без това наименование. Става дума за поредица от концерти..

публикувано на 04.08.17 в 19:10
Кенди Дълфър

Джазът в Банско на 20!

Фестивалът, който преобрази, или по-скоро добави нови измерения на Банско, стигна до сериозен юбилей – цели 20 години! Как се прави специално празнично издание – това ни разказва създателят на фестивала (иначе доктор) Емил Илиев в „Моята друга..

публикувано на 20.06.17 в 11:35
Нона Кръстникова

Нона Кръстникова в "Моята друга музика" - за бунтарството, операта, камерната музика, The Doors и Курт Вайл

Тази неделя в "Моята друга музика" си говорим с Нона Кръстникова - оперна певица, която обаче е израснала с The Doors и Guns and Roses . Такива са гостите, които обичаме - с широки музикални (и не само) хоризонти! С Нона преминаваме през музикалните й..

публикувано на 26.03.17 в 10:25

Пати Остин - перлата в короната на юбилейния джаз фестивал в Банско

Днес в "Моята друга музика" ще погледнем в бъдещето и ще ви разкажем какъв ще е "дизайна" на 20-я международен джаз фестивал в Банско, който ни очаква през лятото на 2017. Гостува ни д-р Емил Илиев, човекът, чието хоби е джаза, и който в свободното си от..

публикувано на 18.12.16 в 11:20

Композиторска рокада в новия епизод от „Междузвездни войни“

Така и така се знаеше, че този път няма да е Джон Уилямс . За първи път. Говорим за този, който ще има убийствения шанс да го „замени“. Макар и само за един филм. Защото Уилямс е обещал да се върне за Star Wars: Episode VIII. Но сега за Rouge..

публикувано на 17.09.16 в 19:14

Песните на олимпиадите - от Рио назад във времето до Монреал

Някои от песните, които са откривали или закривали олимпийските игри през годините, ги знаем добре. Други са си останали там, в онзи "олимпийски миг“, дали защото са били твърде патетични, дали защото са прекалено мащабни, за да имат "отделен..

публикувано на 20.08.16 в 20:00
Жан-Бернар Помие

За (пианиста и диригента) Жан-Бернар Помие в "Моята друга музика" или за кариерата на един истински "френски лъв"

Два концерта в рамките само на три дни ще изнесе Жан Бернар Помие   - едно от големите имена в афиша на Софийската филхармония този сезон. Музикалната история на Помие и столичната филхарйония датира още от 60-те години. Той е свирил под..

публикувано на 10.12.15 в 16:23
Йоланта Делибозова

Тази вечер в „Моята друга музика“ - виолончело, морски истории и ароматни ястия с най-известната "готвеща дама" сред музикантите - Йоланта Делибозова - Йоли

" Моята друга музика " е предаване за музиката, която е различна от тази, която знаем, че обичаме, за музикалните открития и за широките музикални хоризонти... както и за наглед несъвместимите (музикални) комбинации. Е, този път комбинацията е наистина..

обновено на 26.08.14 в 15:25

Световноизвестният пианист и диригент Андраш Шиф изпълни интегрално 32-те сонати от Бетовен във Виена

Един от най-известните пианисти на нашия век, Андраш Шиф бе перла в концертната програма на „Концертхаус“ във Виена този сезон. Музикантът с унгарски произход е известен с интерпретациите си на произведения от Бах, Моцарт, Бетовен, Шуберт и Шуман. През 2006..

публикувано на 07.07.14 в 14:29

За летните прелести на Банско, за най-добрата перкусионистка в света, за дъщерята на Ди Ди Бриджуотър, за бразилската дива Таниа Мариа... и за останалите джаз изкушения това лято - тази вечер в "Моята друга музика"

Някак ни е лятно в "Моята друга музика" - защото си представяме какво ще е между 8 и 13 август в центъра на Банско... и на някои други места из града. Всъщност навсякъде. Днес ще си говорим с доктора, който създаде фестивала преди ... 16 издания...

публикувано на 20.05.14 в 19:10