Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьори се оплакаха от бавна регистрация в КАТ в Дупница

Шофиране автомобили
Снимка: БГНЕС

Регистрацията на коли и обслужването в КАТ в Дупница става бавно и с много нерви, оплакват се водачи. От понеделник в сградата е закрит банковият клон.

За да се плати каквато и да е такса, трябва да се ходи до центъра на града към 2-3 километра, което отнема време. Само продажбата на автомобили втора употреба в Дупница, където са регистрирани към 70 автокъщи, са десетки. Ежедневните клиенти в КАТ са стотици. Затруднява се дори отчетността на звеното, след като плащанията се правят на друго място, казаха от КАТ-Пътна полиция при Областната дирекция.

Проблемът е, че МВР не е собственик на сградата, а тя му е предоставена. По тази причина по закон областната дирекция на полицията не може да отдава помещения, в случая за офис на банков клон, поясни директорът - комисар Елиян Стамболийски. Според него, предстои някоя банка да открие свое гише в съседство и така ще се улесни обслужването в КАТ-Дупница. Но това ще отнеме време - трябва да се направят процедури по наемането, да се сключват договори, необходими са мерки по охраната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.