Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български евродепутати в дискусия за изтичащия мандат и за настроенията в ЕС преди евровота

Снимка: europarl.europa.eu


В Страсбург се провежда последната пленарната сесия за този състав на Европейския парламент, преди Европейските избори на 25 май, при съвсем делови дневен ред. В рамките на проекта "Европа за мен" Българското национално радио организира дискусия между български евродепутати от различни политически групи, с идеята да се направи равносметка на изтичащия мандат и да се коментират настроенията в ЕС преди вота.

Силвия Великова разказва в кореспонденция от Страсбург какви са разискванията в дневния ред на Европейския парламент, както и върху кои теми ще бъде фокусирана радио-дискусията между българските представители.

Директно от студиото на Европейския парламент в Страсбург обсъждаме с едни от най-познатите лица от българските евродепутати кое ще най-важното, което оставя сегашния Европейски парламент в наследство на следващия, големите трудности и преодоляването им, грешките и бъдещите визии на европейската политика - и външната такава. Гости в студиото са: Ивайло Калфин от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, Андрей Ковачев и Светослав Малинов (от Европейската народна партия), Филиз Хюсменова и Станимир Илчев (и двамата от групата на Алианса на либералите и демократите).

Илияна Йотова (Прогресивния алианс на социалистите и демократите) дава в интервю своята оценка за работата на Европейския парламент – по думите й, по време на този мандат Европа е преживяла много трудни години, а бедността е определяща за засилването на евро-скептицизма.

Чуйте.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.