Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти влязоха в апартамента на Петко Петков в Лясковец

Снимка: Катя Чорова

Журналисти влязоха в апартамента в Лясковец, откъдето на 14 март Петко Петков стреля и уби командос и рани трима негови колеги. Това стана след специално разрешение и при определени условя.

Журналистите влязоха за 30 минути в апартамента, собственост на 76-годишната майка на Петко Петков – Стефанка Савова, след като са подписали специални споразумения за допустимите действия в частния имот – само да се снима и да не се задават на Савова никакви въпроси за самата престрелка. В жилището на първия етаж журналистите влязоха по стълба през терасата, защото входната врата не можела да се отвори след полицейската акция. Адвокатът на Савова - Виктор Костов, обясни защо е поканил медиите:

 Преди два дни госпожа Савова беше посетена от органите на МВР и тя подписа протокол, с който прокуратурата и МВР й предават жилището обратно в нейно владение. Коментарите, които аз знам, че те са направили, са, че тя би могла да се върне да си живее тук. И тя дава възможност на българската общественост да се запознае със състоянието на нейния апартамент - разрухата, която е вътре, последиците от стрелбата, т.е. има дупки по стените. От трагичния инцидент тук на 14-и март жилището е в ужасно състояние. Става ясно, че това жилище е необитаемо.

Савова каза, че ще прави ремонт, но няма никакви средства за това и ще търси. Стефанка Савова, която е настанена в евангелски център в Горна Оряховица допълни, че за Великденските празници ще остане в апартамента си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.