Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов остава в ареста

Снимка: Катя Чорова
Апелативният съд във Велико Търново потвърди постоянния арест на заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов. Определението не подлежи на обжалване. Зелов беше задържан с подкуп от 4 хиляди лева. Това стана на 22-ри април при акция на ДАНС в сградата на общинската администрация.

Алексей Зелов бе доведен в съдебната зала с белезници и при засилена охрана. По искане на прокурор Донка Мачева заседанието се проведе при закрити врата, защото в делото срещу обвинения за подкуп от четири хиляди лева заместник-кмет има секретни материали. Адвокатът на Зелов Лъчезар Гергичанов каза, че е поискал от Апелативния съд да освободи от ареста клиента му.

Няма доказателства въз основа на това, което твърди  обвинението. Абсолютно никакви доказателства за всички предпоставки, които трябва да са налице, увери Гергичанов.

Прокурор Мачева съобщи, че Апелативният съд е потвърдил задържането под стража на Зелов защото:

Налице е обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен, и е налице опасността да се укрие или извърши друго престъпление.

Извън съдебната зала остана и генералният консул на Русия в Русе Владимир Климанов, дошъл за делото по искане на Зелов, който е руски гражданин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.