Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Николаос Муцопулос бе отличен от Великотърновския университет

Проф. Николаос Муцопулос /дясно/ с ректора на Великотърновския университет проф. Легкоступ
Снимка: Катя Чорова

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" удостои с почетно звание "Доктор хонорис кауза" известния гръцки археолог проф. Николаос Муцопулос, който е откривател на гроба на цар Самуил. Отличието е за изключителен  принос в изследването на българското историческо минало, каза ректорът на университета проф. Пламен Легкоступ:

Доктор хонорисис кауза на университета се присъжда на професор Николаос Муцопулос във връзка с навършването на 45 години от откриването на тленните останки на цар Самуил и хиляда години от кончината на цар Самуил. Професор Муцопулос се удостоява с това почетно звание за неговите големи заслуги за развитието на българската история и археология и принос за научното израстване на възпитаници на Великотърновския университет, както и за развитието на специалността "Археология".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.