Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна мост между две села в община Горна Оряховица

Снимка: Катя Чорова

В резултат на пороите и активизирало се старо свлачище пропадна част от моста, който свързва селата Върбица и Горски долен Тръмбеш в община Горна Оряховица. Спряното движение създава сериозни проблеми на 400-те жители на село Горски долен Тръмбеш. Единственият път, който остава за хората, е обходен маршрут през село Драганово.
Според Агенция "Пътна инфраструктура" третокласният път Драганово - Царски извор, част от който е трасето към Горски долен Тръмбеш, също е затворен, защото е в окаяно състояние. В тази ситуация родители заплашват, че няма да пуснат 20-те си  деца, които пътуват от Горски долен Тръмбеш до средищното училище в село Върбица. Те се страхуват,че децата им трябва да изминават на отиване и връщане  80 километра  по разбития обиколен маршрут.В селото се усложняват доставките на храни и осигуряването на медицинска помощ.
Община Горна Оряховица има одобрен проект от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет за укрепване на старото свлачище, прекъснало моста, но предвидените 500 хиляди лева все още не са отпуснати.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.