Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипи от общинските болници ще дежурят временно в Центъра за спешна помощ в София

Снимка: БГНЕС

Четири екипа медици от общинските болници в София ще помагат на Спешната помощ. След среща с кмета Йорданка Фандъкова, министърът на здравеопазването Таня Андреева е обещала Министерството постепенно да осигури 30 екипа за спешна помощ в столицата. Фандъкова се е ангажирала да командирова за 45 дни лекари и сестри от общинските болници за нуждите на Центъра за спешна помощ в града. За тях ще бъде осигурено допълнително възнаграждение.

Добре е, че диалогът е възобновен. С екипа на Министерството поехме ангажимент за четири екипа, които да бъдат предоставени от четирите общински многопрофилни болници за нощни дежурства, да бъдат командировани в Центъра за спешна помощ временно, докато се реши трайно въпросът. На територията на Столичната община има създадени пет изнесени кабинета в крайните квартали на София. За съжаление, три от тях не се ползват в момента, защото няма екипи. В общинските болници, както и в 21 ДКЦ-та има дежурни кабинети, които и през нощта приемат всеки, който потърси помощ. Приехме и идеята за създаване на по-добра координация чрез комуникационна система. Ако това направи Министерството, ние ще съдействаме, заяви кметът на София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.