Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интернет радио "Бинар" ще показва обичани предавания на БНР и с картина

По интернет радио "Бинар" ще се показват обичани  предавания на БНР и с картина. По повод предстоящата 80-та годишнина на медията програмният директор Иво Тодоров представи присъствието на медията в социалните мрежи. Това се случи на най-големия медиен фестивал у нас "Медия микс", който се провежда за 20-ти път в курортния комплекс "Албена".

БНР е медията, с най-голяма социална функция в България, каза Иво Тодоров и поясни:

През всичките тези 80 години Българското национално радио е упражнявало своята силна социална функция - да комуникира с хората, хората да комуникират помежду си чрез радиото, да научават информация, да обменят информация.

Панайот Кирилов Чинков е първият български коментатор, който звучи по радио София през 40-та година:

Разказват, че когато започвали неговите рубрики, улиците на града опустявали. В днешно време „Фейсбук“ е една от най-използваните в България социални мрежи. Това е място, където представяме и Българското национално радио своите програми и предавания. Място, където е добре да се комуникира с аудиторията, защото по този начин се генерира трафик към интернет-портала на БНР. От друга страна се прелива аудитория от ефира към Интернет и от Интернет към ефира.

Бъдещето на традиционното радио е в развитието на така нареченото хибридно радио, където се съчетават образ и картина, смята Иво Тодоров:

Идеята е този риалити момент да се развие още повече. Слушателят да стане и зрител, и съпричастен визуално на случващото се в студиото. Ние имаме идея някои от популярните предавания на Българското национално радио да се показват и с картина по "Бинар".

В рамките на "Медиамикс" на Северния плаж на "Албена" е разположена арт-инсталацията "Радиото на БНР - старинно и модерно", която показва радиоапарати със старата визия и модерните приемници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.