Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Георгиева: Няма да оставя недовършена работата си като еврокомисар

Снимка: Катя Чорова

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева не отхвърли категорично възможността да стане служебен премиер. По повод публикации, че се обсъжда нейната кандидатура, ако правителството на Пламен Орешарски подаде оставка до края на годината, тя заяви:
Само ще ви припомня, че такива публикации са се появявали много пъти и досега са се оказвали малко в областта на фантазията. Аз няма да си оставя работата недовършена. До края на октомври това ми е на мен задължението към българския народ. Като свърши мандатът, като дойде времето, ще реша...
Кристалина Георгиева е в град Елена, където участва в среща на потомците на прочутия възрожденски род Кършовски. На Задушница тя запали пет свещи в църквата "Успение Богородично". Храмът е построен през 1838-ма година върху земя, дарена от нейния прапрадядо Иван Кършовски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.