Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И НДСВ поиска незабавни предсрочни избори и задължително гласуване

Незабавни предсрочини избори са единственото решение в настоящата политическа ситуация, заяви председателят на НДСВ и бивш евродепутат Антония Първанова. Тя е убедена, че спирането на финансиране по европрограми е свързано с проекта "Южен поток".

Правителството и парламентът са в патова ситуация и единственото добро решение са незабавни предсрочни избори, категорична е Антония Първанова.

Всяко забавяне е времето за сделки.

Случилото се между двете управляващи партии ДПС и БСП председателят на НДСВ Антония Първанова определи като очевидно неработеща политическа конфигурация. НДСВ изцяло застава зад въвеждането на задължително гласуване.

Относно проекта "Южен поток", според Първанова, има пряка връзка между финансирането по европрограми и енергийния проект.

Проблемите с оперативна програма "Регионално развитие“ и ОП “Околна среда" са от времето на правителството на ГЕРБ. Има фин брюкселски манипулативен подход. Разбира се, не е случайно съвпадението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.