Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават срока за ремонта на трамвайните релси и контактната мрежа по бул. "България" до 28 юни

Снимка: БГНЕС

Срокът за завършване на реконструкцията на трамвайния релсов път, контактната и кабелната мрежа по бул. "България" от бул. "Витоша" до трамвайното ухо "Борово" се удължава до 28 юни. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Запазват се въведените промени в градския транспорт в района на ремонта.

Ремонтните дейности по трамвайните линии по бул. "България" започнаха на 5 март и трябваше да завършат за около 100 дни. Освен основна подмяна на релсовия път се извършва и цялостна реконструкция на спирките на градския транспорт. На тях ще се монтират навеси и електронни информационни табла, които ще осигуряват и гласово съобщение за хора със зрителни увреждания. Заедно с тези дейности се ремонтират и подлезите по протежението на бул. „България“. 

След края на ремонта по новите релси ще се движат новите трамваи, закупени със средства по Оперативна програма „Околна среда“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Стесняват булевард "България" в София заради ремонта на трамвайните релси

Временна организация на движението, със стесняване на пътните платна, бе въведена по булевард "България" в София , където започна ремонтът на релсовия път. По време на ремонта вместо трамвайните мотриси се движи автобусна линия номер "7" в отделно..

публикувано на 24.03.14 в 15:46
Нови трамваи в София

Ремонтът на трамвайните релси по бул. „България“ ще продължи до 100 дни

Ремонтът на трамвайните релси по бул. „България“ започва от 5 март и ще продължи до 100 дни, обяви пред журналисти зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Ще бъде извършена и цялостна реконструкция на спирките на градския транспорт. Предвижда се..

публикувано на 02.03.14 в 13:29
ВИЖТЕ ОЩЕ

Датата за предсрочния вот е ясна - 20 октомври

"Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври". Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер...

публикувано на 09.08.24 в 14:55

Тежка катастрофа в "Студентски град" тази нощ

Тежка катастрофа е станала в столичния квартал "Студентски град" тази нощ. За случката разказват свидетели в социалната мрежа. "Катастрофа в "Студентски град" до УНСС. Малко се е блъснал. Подаде газ на светофара и не овладя колата", обяснява..

публикувано на 09.08.24 в 12:13

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер на България

Държавният глава Румен Радев определи Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. "В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за..

публикувано на 09.08.24 в 09:25

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава борбата с пожарите по места. Ограничено беше разрастването на пламъците в западния дял на планината Славянка. Пожарът беше предизвикан от активирало се ново огнище на гръцка територия, което премина граничната бразда и навлезе в..

публикувано на 09.08.24 в 08:21

23 крокодила са регистрирани в София през последните 20 години

23 крокодила са регистрирани в столицата през последните 20 години. Това сочат данните на РИОСВ – София. От там поясниха, че, продължават проверката на документите на открития в столичния кв. "Ботунец" крокодил Кроко, който вече се намира в..

публикувано на 08.08.24 в 19:15
Георги Георгиев

Георги Георгиев: Темата за пътната безопасност изисква държавническо отношение

За борба с пътните инциденти трябва да въведем нещо, което го има в цяла Европа - камери ! Това каза пред БНР Георги Георгиев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС и бивш общински съветник в София, бивш председател на Столичния общински съвет, като подчерта: "..

публикувано на 08.08.24 в 14:54
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Пореден случай на домашно насилие в Перник

45-годишен мъж е нанесъл побой на жена пред очите на бебе, съобщиха от ОДМВР- Перник. Сигнал за поредния случай на домашно насилие е подаден вчера малко преди полунощ на тел. 112. Служители на Първо районно управление в Перник реагирали незабавно и на..

публикувано на 08.08.24 в 13:40