Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ поставят условие, за да оттеглят вота на недоверие

Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ е готова за избори по всяко време - така накратко заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева отговори на журналистически въпроси дали според нея краят на юли е оптимистичен срок за провеждане на предсрочни избори. 

Партия ГЕРБ ще оттегли утре вота на недоверие, ако управляващите отложат гласуването на членове на Сметната палата. Това условие постави заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. По думите й, след заявеното за оставката на кабинета "Орешарски" вотът е успешен и е безпредметно да има дебати в пленарна зала.

Правителството, по думите на Цецка Цачева, е делегитимирано и няма как да има обществена подкрепа, поради което трябва да спре по най-бърз начин своята работа.

Бих искала Орешарски още тази вечер да подаде оставка, за да не заседава утре Министерският съвет. Той няма за какво да заседава, каза още заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

Според ГЕРБ лидерът на социалистите  Сергей Станишев е поставил капан на собствената си партия с искането на избори до края на месец юли.

От ГЕРБ ще настояват референдумът с изборните въпроси, съставени от президента, да бъде проведен заедно с предсрочните избори. Относно датата за изборите Цецка Цачева посочи, че това ще стане ясно след консултациите при президента идния вторник. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.