Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник в Стара Загора обвини служител на полицията в търговия с влияние

Общинският съветник от ГЕРБ в Стара Загора Мануил Манев обвини на пресконференция служител на МВР в търговия с влияние. По думите му, служителят осигурил адвокат на задържани в полицията роми, които пребили късно снощи двама младежи на кръстовище.

Конфликтът между четиримата избухнал в района на болница "Проф. Стоян Киркович“. Последвало преследване и на кръстовището с улица "Отец Паисий“, на червен светофар ромите слезли от автомобила си и пребили с метален предмет двамата младежи в колата им, които чакали да светне зелено. После се качили в "Пежо“-то си и избягали, но били заловени минути по-късно от полицията.

Мануил Манев отишъл във Второ РПУ, помолен за съдействие от родителите на единия пострадал младеж - IT специалист в община Мъглиж. Там станал свидетел на това как цивилен служител на полицията влязъл в районното управление, разговарял с родителите на задържаните роми, а след това им осигурил по телефона и адвокат. Това по думите на общинския съветник е недопустима търговия с влияние и уронва тежко престижа на полицията. От пресцентъра на областната дирекция на МВР заявиха, че по случая е образувана вътрешна проверка.
Единият от пострадалите е с комоцио и натъртване, но е отказал прием в болница. Другият -  със спукана подбедрица на левия крак е приет в реанимация днес и са му назначени изследвания и консултация с неврохирург.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.