Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма отказани резервации по Черноморието, въпреки лошото време

Снимка: Венета Николова

Няма отказани резервации на туристи за Българското Черноморие и полетите до него се осъществяват по график, въпреки влошените метеорологични условия през последните дни.

Към Министерството на икономиката и енергетика е създадена постоянна група за контрол, координация  и незабавна реакция в туристическите курорти след падналите проливни дъждове, съобщават от ведомството. Групата се ръководи от ресорния заместник-министър Бранимир Ботев.

Вниманието е насочено към туристическите бази и места за почивка на деца и младежи. Почивката на българските и чуждестранните туристи във всички детски и младежки бази за отдих в България протича нормално. Деца и младежи, почиващи у нас, има най-вече от Русия, Беларус, Румъния, Украйна, Молдова и Германия.

Министерството поддържа директна връзка с всички свои партньори в системата на българската туристическа индустрия и е готово  да съдейства при решаването на възникнали оперативни въпроси.

Телефоните за контакти през деня в България са 0888 505624 и 02 940 7426 .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.