Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков отиде без покана на консултациите за дата на предсрочните избори

Снимка: БГНЕС
В Народното събрание се провеждат консултации между парламентарно представените партии. Ръководството на Коалиция за България, ДПС и ГЕРБ, начело с лидерите им Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан участват в консултациите, но нито един представител на "Атака" не се присъедини към тях. За сметка на това, лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, избран за евродепутат, скандално се включи в консултациите, въпреки, че към партията му няма изпратена покана. Николай Бареков каза:

Не сме поканени, вярно е това. Разбрах, че БСП организира тези консултации. Ние сме най-голямата извънпарламентарна опозиционна партия, четвърта сила на европейските избори, разполагаме с двама депутати в този парламент, с двама в Европейския парламент и тези консултации без нас, на тъмно, са нелегитимни. Сега отиваме и се настаняваме направо! Няма кой да спре в българския парламент действащ европейски и действащ български депутат! Нали си давате сметка за това?! Ще настоявам консултациите между тези три крадливи партии и една умряла, в случая "Атака", да бъдат на открито, пред всички български медии!

Още по темата чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.