Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови трима спипани от ДАНС заради SMS-и срещу банките

Снимка: БГНЕС

ДАНС съобщи, че е задържала в София още трима за уронване престижа на банковите институции в страната.

От вчера сутринта, когато бяха официално оповестени телефоните за подаване на сигнали, в ДАНС са получени стотици сигнали. "Има много смислени сигнали, които помагат", коментираха пред БГНЕС от родното ФБР.

Вчера, в късния следобед, спецполицаи арестуваха Венцислав Ангелов-Чикагото, тъй като чрез профила си във Фейсбук и чрез клип, качен в YouTube, е публикувал информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд.

След ареста на Чикагото от ДАНС съобщиха, че има още един задържан заради действия, насочени срещу стабилността на банковата система.

Припомняме ви, че вчера бе проведена работна среща между вътрешния министър Цветлин Йовчев, главения прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев за набелязване на конкретни мерки и действия за предотвратяване на опитите за дестабилизация на държавата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриват тържествено "Яйцето" и английския двор в Ректората на СУ

Обновеното място "Яйцето" заедно с английския двор в сградата на Ректората на Софийския университет днес ще бъдат тържествено открити. Откриването на реновираното и емблематично за университета пространство ще се проведе в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова. Преди години преподаватели и студенти на Софийския университет са..

публикувано на 16.04.24 в 09:17

Откриват инсталацията на Красимир Терзиев в Градската градина през май

В столичната Градска градина започна поставянето на временната инсталация на художника Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било", съобщиха от Столичната община. На мястото, където ще бъде творбата, е предвидена и програма от тематични събития в рамките на целия период, за който проектът ще..

публикувано на 16.04.24 в 07:57

205 млн. лева от данъци постъпиха в Столичната община за 105 дни

В бюджета на София от началото на годината до момента са постъпили общо 204,9 млн. лв. от местни данъци и такси, от които над 162, 8 млн. лв. са налози, дължими за настоящата 2024 г., отчитат в Столичната община. Останалите внесени средства са за данъци и такси за минали години, върху които е начислена и лихва. Общо платените до момента лихви..

публикувано на 15.04.24 в 18:41

Доброволци засадиха 1000 фиданки в Новата гора на София

Общо 120 доброволци засадиха 1000 фиданки от дъб. Това се случи в рамките на първия уикенд от новия залесителен сезон на "Новата гора на София" – Негован. Посадъчният материал и уредите за засаждане са осигурени Столичната община. Тази пролет ще бъдат залесени 30 дка с над 20 000 броя широколистни фиданки в общински земеделски земи в землището..

публикувано на 15.04.24 в 16:45

Промени в движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий" до 19 април

Въвежда се организация на движението заради извършване на строително-монтажни работи по бул. „Патриарх Евтимий“ в София, съобщиха от Столичната община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства в участъци по бул. „Патриарх „Евтимий“ до 19 април: До 24.00 часа на 16.04.2024 г. по северната част на бул. „Патриарх..

публикувано на 15.04.24 в 13:29

Първият ни медицински хеликоптер готов за мисии най-рано в началото на май

Първият ни медицински хеликоптер ще има готовност да участва в мисии най-рано в началото на май. Пилотите, които ще изпълняват HEMS мисии, все още не се завършили задължителното обучение с летателната машина, съобщиха за "Хоризонт" от Министерството на транспорта. Това е причината въздушната ни линейка да не се използва в ситуации като инцидента с..

публикувано на 15.04.24 в 12:54

Простреляното с пушка дете е оперирано, в стабилно състояние

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата. То е на 1,5 години и беше..

публикувано на 15.04.24 в 10:50