Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Строежът на новото кръстовище на Лъвов мост продължава да предизвиква възражения

2
Снимка: БГНЕС
ДАНС незабавно да спре строежа на Лъвов мост, с който се заличават 22-а века история.За това настоява арх. Димитър Димитров, председател на Инициатива "Граждани за устойчиво развитие".

Според арх. Димитров обектът на Лъвов мост руши както градската среда, така и археологията, а погребването на археологията не прави София достоен кандидат за Европейска столица на културата.

От сдружението „Граждани за устойчиво развитие“ настояват ДАНС да отговори на въпросите дали строежът на новото кръстовище на две нива на Лъвов мост действително възлиза на 26 млн. лева, при условие, че при предишния търг е имало строителни фирми, които са предлагали цена от 12-14 млн. лева и защо Столичната община е избрала точно тази оферта. За архитект Димитров настоящият строеж е не само скъп, но и не е ефективен.


Чуйте повече от Даниела Бенишева, както и мнението на проф. Божидар Димитров по темата.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Още по темата

Античен стадион имало под Лъвов мост, искат спиране на строежа

ДАНС незабавно да спре строежа на Лъвов мост, с който се заличават 22 века история - призова днес арх. Димитър Димитров, председател на Инициатива "Граждани за устойчиво развитие". По думите му под сегашната метростанция на Лъвов мост лежат..

публикувано на 01.07.14 в 13:17

Откриха монети при разкопки на Лъвов мост

Има открити монети при разкопките на Лъвов мост, каза пред агенция „Фокус” Надежда Кирова, директор на Общинския културен институт „Музей за история на София”. Монетите са заведени в полева инвентарна книга и ще бъдат предадени в Музея за история..

публикувано на 14.05.14 в 13:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отказът от алкохол може да удължи живота с 28 години

Отказът от употреба на алкохол може да удължи живота с 28 години. За това съобщава английското издание „Експрес“, позовавайки се на данни от изследване на Каролинския институт в Швеция. Учените са наблюдавали продължителността на живот при алкохолици в..

публикувано на 13.04.21 в 20:24

Депутатите от 45-ия парламент ще положат клетва в историческата сграда на Народното събрание

Депутатите от 45-ия парламент ще положат клетва в историческата сграда на Народното събрание, съобщават от пресцентъра на институцията. Решението първото заседание на новия парламент, което президентът свика на 15 април, да се проведе в познатата на..

публикувано на 13.04.21 в 19:55

Радослав Тодоров: Всички ние зависим от космоса

Всички ние зависим от космоса, най-малкото интернетът, който използваме идва от спътници, които орбитират около земята. Няма как да не ни интересува това и, разбира се, неизвестността на безкрайния космос, това, което новите неща, коит винаги могат да..

публикувано на 13.04.21 в 19:45

ВУЗФ започва нов проект за насърчаване на младите предприемачи

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слага началото на нов проект, с който ще подпомага и насърчава младите, които искат да създадат собствен бизнес – „Академия за предприемачи“. Академията е напълно безплатна и в нея може да се включи..

публикувано на 13.04.21 в 17:35

Доц. Стойчо Стойчев: Истинската опозиция на ГЕРБ се казва Румен Радев

Най-вероятният сценарий след започване на работата на 45-ото Народно събрание (президентът Румен Радев насрочи първото заседание за 15 април) е да бъде съставено правителство на малцинството , независимо коя политическа сила ще се нагърби с това...

публикувано на 13.04.21 в 16:16

Ивелина Рускова: 150-200 хил. двойки в страната имат репродуктивни проблеми

На 1 април за втора поредна година започна националната кампания “Роди дете в България”.   “Нашата цел, мисия и усилия са да помогнем на младите хора в България, да ги информираме за това колко е важно да правят редовна профилактика на своето..

публикувано на 13.04.21 в 16:13

Перспективи пред женския футбол

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица. BNR podcasts · Спортна среща - 11 .04.2021..

публикувано на 13.04.21 в 13:49