Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха монети при разкопки на Лъвов мост

Снимка: БГНЕС

Има открити монети при разкопките на Лъвов мост, каза пред агенция „Фокус” Надежда Кирова, директор на Общинския културен институт „Музей за история на София”. Монетите са заведени в полева инвентарна книга и ще бъдат предадени в Музея за история на София.

Кирова обясни, че за да получи разрешение да прави проучване, екипът трябва да предаде направените открития в най-близкия музей. По думите й в случая екип на Музея за история на София прави проучването и до момента е разкрита много малка площ, но разкопките не могат да продължат. „Не случайно не сме извикали комисия, защото трябва да имаме някаква сигурност, какво е открито до момента. Но ръководителят на археологическия екип каза, че в момента не може да работи, докато не махнат висящия колектор отгоре. Те ходят с каски, но това не е достатъчно, ако колекторът се срути”, посочи Кирова.

Тя обясни още, че разкопките там се извършват вече повече от месец, като първоначално са били от западната страна на Лъвов мост, а сега са от източната страна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени