Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цачева: ГЕРБ ще се върне утре в пленарната зала

цецка цачева
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ ще се върне утре в пленарната зала и ще гласува  програмата за работата на парламента, по която днес е постигнато съгласие.

Това обяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя уточни, че приоритет за работата на Народното събрание е актуализацията на бюджета на Здравната каса:

ГЕРБ ще участва в пленарната седмица и ще подкрепи проекта за програма по точките, за които постигнахме споразумение. Ние очакваме да бъде внесена актуализация, законопроект за изменение и допълнение на закона за бюджета на здравната каса и законопроект за изменение и допълнение на държавния бюджет, каза Цачева.

   На въпрос остават ли законопроектите от миналата седмица в тази програма Цачева отговори:
 Да, това са няколко ратификации, други законопроекти, по които имахме съгласие още миналия вторник.

Приоритет в законодателната програма ще е и промяната в Наказателния кодекс, свързана с криминализирането на слуховете за банките, каза още Цачева, като уточни, че ще има прецизиране на предложените текстове.

 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.