Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискаха оставката на кмета на Видин заради съмнения за корупция

Снимка: Радио Видин

Граждански организации поискаха оставката на кмета на Видин заради съмнения за корупция и злоупотреби по договори за обществени поръчки. Кметът Герго Гергов издаде разрешение за протеста на площада пред Общината.

Според организаторите протестът е събрал 150 души. Председателят на гражданско сдружение "Аз обичам Видин" Юли Петров мотивира искането за оставка с обявени по частна медия обвинения за корупция.

Апелираме към всички компетентни органи и обществени организации да не проявяват безучастност и пасивност пред фрапантните данни за злоупотреби и корупция, каза Петров.

От сдружение "Аз обичам Видин" и движение ДНЕС обявиха, че очакват отговор от компетентните органи дали има престъпления. 

Кметът да си подаде оставката. Заради това, че не изпълни изискванията на видинчани, да подобри структурата в града.

Според събралите се кметът с нищо не е показал, че прави нещо за града.

Кметът Герго Гергов опроверга обвиненията и заяви:

Много скоро ще се получат и отговори кой стои зад тези протести, кой плаща за това, кой цели дискредитиране на община Видин, кой има изгода кметът да не е кмет и защо. Вече се проверяват десетки сигнали, обявиха от прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.