Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разяснителна програма срещу престъпността във Великотърновско

Заради зачестилите случаи на телефонни измами и кражби от електропреносната мрежа ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново започна поредица от срещи в малките населени места.
 На  срещите са поканени кметовете и жителите на селищата, представители на частни охранителни фирми, наети от местното население, арендатори, управители на земеделски кооперации. В тях се включват и хората, ангажирани  в  Националната програма „Сигурност”. Тя е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и Министерството на труда и социалната политика и има за цел  да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в  опазването  на обществения ред. Във Великотърновска област по програмата  са наети  210  души  в 57 населени места.
На срещите полицаите  представят анализи за състоянието на  престъпността  в съответното селище, разясняват  на  хората как  трябва да реагират при опити за  кражби от електропреносната мрежа, какви са най-разпространените схеми за телефонни измами. Превенция на този вид  престъпления,опазване на селскостопанската продукция от кражби и повишаване сигурността в малките населени места е целта на тези срещи, които ще продължат до края на месец юли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.