Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отворен е новият тунел до Лъвов мост

Снимка: БГНЕС

От днес е отворен за движение новоизградения пътен тунел по северното платно на бул. „Сливница”, съобщиха от Столичната община. Той е част от проекта за кръстовище на две нива при площад „Лъвов мост”, който се изгражда в момента.

До 8 август  движението по бул .”Сливница” между бул. „Христо Ботев” и ул. „Г. С. Раковски” ще се извършва двупосочно в новия тунел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Нови промени в движението заради строежа на кръстовището на Лъвов мост

Заради строежа на кръстовището на Лъвов мост се ограничава движението там, съобщиха от пресцентъра на Столичната община От 23.07.2014 г. до 05.08.2014 г. се забранява движението на превозни средства по:   - южното пътно платно на бул...

обновено на 23.07.14 в 08:16

Лъвов мост и бул. "Мария Луиза" затворени за 45 дни

От днес е спряно движението по Лъвов мост и по бул. "Мария Луиза". Причината са строително- ремонтните работи по изграждането на новото кръстовище и последния етап на тунела. След 45 дни движението ще бъде пуснато както през тунела, така и в..

публикувано на 04.06.14 в 09:10

"Многоетажният" Лъвов мост трябва да е готов до октомври, през май спират сегашния

Продължава работата по бъдещият облик на Лъвов мост. В момента там се гради кръстовище на две нива, което обаче ще е над третото ниво, което вече е изградено - това е втората метро линия. Очакванията на общината са след реконструкцията..

публикувано на 24.04.14 в 12:33

Кръстовището на "Лъвов мост" вече е затворено. Опасенията и очакванията на столичани

Преди броени дни започна строителството на кръстовището на две нива на „Лъвов мост“. След доста забавяне заради обществените обсъждания по проекта, а и заради нанасянето на корекции по него - направените промени целят да оптимизират движението и да..

публикувано на 25.02.14 в 09:35

Строежът на кръстовището на две нива на Лъвов мост започна със задръствания

Много столичани попаднаха тази сутрин в голямо задръстване , образувало се заради започналото строителство на кръстовището на две нива на Лъвов мост. Проблеми имат и пешеходците. От вчера е затворено северното пътно платно на бул...

публикувано на 24.02.14 в 12:48
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият училищни дворове преди първия школски звънец

Тази седмица цистерни влизат в дворовете на софийски училища, за да бъдат измити, съобщават от Столичния инспекторат. поддържат. По предварително изготвения график са заявени 172 учебни заведения с площ над 600 дка. Столичният..

публикувано на 09.09.24 в 16:24

Мотоциклетист е леко пострадал при катастрофа в София

Мотоциклетист е леко пострадал след катастрофа на столичния бул. "Христофор Колумб" . От СДВР уточняват, че става въпрос за удар между лек автомобил и мотор. Движението в района не е засегнато.

публикувано на 09.09.24 в 10:26

ДА „Архиви“ пуска уебсайт за Съветската окупация, започнала преди 80 години

По повод днешната дата, Държавна агенция „Архиви“ пуска нов уебсайт за „Съветската окупация в България (1944 – 1947 г.)“ , който е част от тематичната дигитална колекция „Архивите говорят“ В уебсайта са публикувани 1472 документа с 2670..

публикувано на 09.09.24 в 07:36

Почитаме Рождеството на Божията майка

Днес църквата почита Рождеството на Пресвета Богородица или Малка Богородица. Това е един от трите големи празника, посветени на Света Богородица. Рождението на Божията майка е и един от 12-те най-важни религиозни празника в календара на..

публикувано на 08.09.24 в 07:25

Облачно в събота, слънце в неделя

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява. След полунощ  по-значителна ниска слоеста облачност ще има над Дунавската равнина, която утре до обяд..

публикувано на 06.09.24 в 18:07

"България Еър" отложи с 9 часа полет от София до Мадрид

Заради технически проблем "България Еър" отложи с девет часа полет от София до Мадрид, като пътниците разбраха за отлагането по време на чекирането си на столичното летище в ранния следобед. От компанията обясниха за БНР, че е възможно да отстранят..

публикувано на 06.09.24 в 16:25

Софиянци отдадоха почит в мавзолея на княз Александър I Батенберг

В София честването на 6 септември започна с отдаване на почит в мавзолея на княз Александър Първи Батенберг, в присъствието на кмета на София, председателя на Столичния общински съвет, политици и граждани. Венци и цветя бяха поднесени от името на..

публикувано на 06.09.24 в 13:04