Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще закрие Международния балетен конкурс във Варна

Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще закрие 26-ото издание на международния балетен конкурс във Варна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Официалната церемония и галаконцертът на лауреатите в Летния театър започва в 20.30 часа и ще се предава пряко по Българската национална телевизия. 

След церемонията по връчването на наградите във Варненската "балетна олимпиада" - общо шест за Корея, три за Франция и по една за България, Италия, Китай, Русия, Украйна и Швейцария, отново ще преживеем вълнението от изпълненията на нашите фаворити.

И тези, които няма да получат награди, и те са спечелили, защото са имали щастието да видят много добри примери, които са докоснали душата им и са ги обогатили, каза легендарният руски балетист и хореограф Владимир Василиев, който председателства журито в юбилейното издание на най-стария балетен конкурс в света. Утре вечер по традиция предстои втори гала концерт, наречен "Среща на поколенията", в който ще танцуват и лауреати от предишни издания на конкурса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.