Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Служебното правителство да наложи мораториум върху износа на дървесина

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство да наложи незабавно мораториум върху износа на необработена дървесина, призова в Бургас членът на националния съвет на партия АБВ Румен Петков:

Това е един процес, който през последната година доби брутални размери на територията на Странджа планина. Но това е процес, който засяга практически всички горски масиви в страната. Ако правителството на професор Близнашки не вземе мерки, за съжаление в близък и средносрочен план ще бъдем потърпевши като държава и като общество от все повече природни колизии. Пораженията за горските масиви в страната са огромни. От друга страна, определени хора се обогатяват в изключително големи размери за сметка на нашата околна среда, за сметка на българската природа.

За спешен преглед на политическите назначения в бордовете на държавните предприятия и освобождаване на лицата без необходимия ценз настоява още Румен Петков. По думите му те са „партийни хранилки“, а некомпетентните в тях струват по около половин милион лева годишно на българския данъкоплатец.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.