Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До дни трябва да бъде вдигнат запорът на средствата от касата на УМБАЛ - Стара Загора

Снимка: БГНЕС

До дни трябва да бъде вдигнат запорът върху средствата от касата на Университетската болница в Стара Загора, съобщи за "Хоризонт" професор Петрана Чакърова, изпълнителен директор на здравното заведение. Тя е договорила това с фармацевтичната фирма, блокирала банковата сметка на болницата.

Чакърова очаква коректност от страна на фирмата, на която болницата дължи 1,5 млн. лева за лекарства и консумативи. По време на среща е било договорено и разсроченото им плащане.

На въпрос на „Хоризонт“ очаква ли подкрепа от служебния кабинет, директорката отговори, че Министерството трябва да реагира адекватно, защото става дума за една от най-големите болници в Югоизточна България, която няма нови дългове, но не може да разплати натрупаните през годините 20 млн. лева от двете болници, влезли в състава на новата Университетска.

Чакърова изрази недоумението си от поведението на бившия здравен министър доктор Таня Андреева, която издейства в началото на юли от Министерския съвет 500 000  лева помощ за Старозагорската болница, но седмица по-късно ги е изтеглила обратно без аргументи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.