Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: БЕХ е взел тайно заем от "Газпром" за "Южен поток"

Снимка: БГНЕС

Увеличението на капитала на "Южен поток - България" със 191 милиона лева означава, че Българският енергиен холдинг е взел тайно заем от "Газпром". Това заяви във Варна лидерът на "Демократи за силна България" Радан Кънев. Той допълни, че ще сезира прокуратурата:

Ние сме изискали този договор. Той ни беше отказан от БЕХ. Продължаваме, със съдействието на колегите от Гражданския съвет, по съдебен ред, по пътя за достъп до обществена информация, така, както стигнахме до данните, че законопроектите, свързани с "Южен поток", са диктувани от Москва, така ще стигнем и до този заем. Особено тревожно е, че парите от този заем са вече внесени, една значителна сума, защото за днешния пробит български бюджет и за днешната пробита българска енергетика 200 милиона лева е огромна сума, вече са внесени в проектното дружество на замразения проект. Това, заедно със строителното разрешение, което ние обжалвахме, показа, че всъщност проектът може да е замразен, но грабежът върви с пълна сила.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.