Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и БСП обявяват листите с кандидати за народни представители

| обновено на 26.08.14 в 12:15
Снимка: БТА

Националният предизборен щаб на партия ГЕРБ ще представи следобед водачите на листите за народни представители за парламентарните избори на 5-и октомври. От днешната пресконференция се очакват допълнителни разяснения за управленските намерения на партията, поставяна от социолозите на първо място в предпочитанията на избирателите. Вчера лидерът на партията Бойко Борисов призова другите политически партии да направят разчети, да видят реалното състояние на финансите и след изборите всички заедно да търсят начин да спасят държавата.

Борисов се очаква да оглави листите на партията в смятания за място на лидерски сблъсък 25-и избирателен район в София и в Пловдив. Неговият заместник Цветан Цветанов най-вероятно ще поведе ГЕРБ в Благоевград и Велико Търново. Със сигурност Цецка Цачева – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ще бъде първа в листата за Плевен, а Лиляна Палвова се спряга като име, което ще оглави две листи на партията – в Стара Загора и във Варна.

И от БСП ще дадат окончателния вариант на своите листи. Левицата вече обяви водачите си в отделните райони, но днес се очаква Националният съвет на партията да одобри окончателно реда на листите. 

Пленумът на БСП се събира днес, за да одобри листите и за да утвърди предизборната платформа за предсрочния парламентарен вот. Председателят на БСП Михаил Миков ще е единственият кандидат, който ще води две листи – тази в 25-и избирателен район в София и във Видин. Мая Манолова ще води листата в Кюстендил, Атанас Мерджанов в Ямбол, а в Пловдив партията залага на Георги Търновлийски. Листата за Благоевград беше най-оспорваната. Лидерът на БСП Михаил Миков настоява Кристиан Вигенин да оглави листата на партията там, въпреки че Областният съвет на БСП в града издига за водач Корнелия Нинова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

ГЕРБ: Държавата трябва да вземе нов заем от 4,5 милиарда лева

Нов заем от 4,5 милиарда лева ще трябва да вземе държавата още през есента, за да се компенсира недостигът в бюджета. Това показват разчетите на финансовите експерти на партия ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов призова служебното правителство да..

обновено на 25.08.14 в 15:47