Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение е обявено в Приморско

Снимка: Иван Върбанов

Бедствено положение е обявено в Приморско. Кметът Димитър Германов е наредил евакуация на населението на село Ново Паничарево:
Има скъсан мост между Веселие и Ясна поляна, наводнени къщи в Ново Паничарево - тези, които са разположени долу до реката. Водата снощи беше близо до центъра на селото. Скъсан въжен мост в Ново Паничарево и частично е увреден централният мост, който е в Ново Паничарево. Отделно в момента пътят Ясна поляна-Приморско е затворен. Постепенно се вдига и нивото на река Ропотамо.В самото Приморско няма поражения. Основните поражения са в селата Ново Панчарево, Ясна поляна, мостът, който е в село Веселие, който е скъсан, и къмпинг "Китен" в град Китен е залят. Обявено е бедствено положение при създадените обстоятелства, имаше и бедстващи хора, за радост, поне до този момент, нямаме данни за пострадали.

 Затворени са пътищата между Созопол и Приморско и Приморско и Китен.  В почивна база в село Атия има блокирани хора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.