Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Казанлък подкрепиха предложението за краткосрочен дълг

С пълно мнозинство общинските съветници в Казанлък подкрепиха предложението Общината да поеме краткосрочен дълг, формиран от безлихвен заем от републиканския бюджет. Размерът му е равен на блокираните в Корпоративна търговска банка общински средства в размер на 5,845 милиона лева.

След поставянето на КТБ под специален надзор Общината в Казанлък остана без достъп до бюджетните и извънбюджетните си сметки, затова откри нови в Общинска банка. Така беше гарантирана дейността на всички разпоредители с бюджетни средства – училища и детски заведения, културни институти и социални заведения.

На сесията беше дадена и зелена светлина на проектно предложение за изграждането на домове за хора в неравностойно положение. За безвъзмездно финансиране общината ще кандидатства пред Оперативната програма „Регионално развитие“.

Казанлък е една от петте общини в страната, която ще получи 3,3 милиона лева за построяването на 15 социални жилища за временно настаняване на бездомни, многодетни семейства, самотни родители и хора с ниски доходи. Петте двуетажни и десетте едноетажни сгради трябва да бъдат завършени до края на октомври. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.