Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Смолян протестират срещу изграждане на топлоцентрала

С 10-минутна блокада на пътя за Пловдив и пътя към граничния пункт за Гърция, жители на смолянския квартал "Устово" ще протестират срещу намеренията за изграждане на топлоцентрала с биомаса край квартала. Притеснението на хората е провокирано от екологичните рискове, обясни председателят на Инициативния комитет, доц. Христо Гиневски

Обектът е опасен. Започна да се строи с груби нарушения. Няма ОВОС, който да е обсъден, няма здравна оценка.Теренът е отреден за едно, не за такъв обект. Ние ще приемем една декларация, в която ще поставим искане пред институциите, включително и централните. Институциите в града имат вина. Първо, защо общината е разрешила строителството, без да види цялата документация?! Събудило се е гражданското общество! Това е кауза! Цялото население сме зад тая кауза! Искаме да събудим тези институции да си свършат работата!

Кореспондентът ни Радостина Чернокова съобщава, че вече е разпоредена пълна проверка по случая с проекта за топлоцентрала.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.