Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливенският драматичен театър представя премиерата на пиесата "Ефектът"

Снимка: Ивайло Михайлов

На сцената на Сливенския драматичен театър тази вечер ще се състои премиерата на нашумялата в Англия, но поставена за първи път у нас, пиеса "Ефектът" на английския драматург Луси Пребъл. Представлението е част от програмата на "Есенния театрален салон" в Сливен и поставя актуални въпроси на днешния ден, казва режисьорът Драгомир Цветков:

Разбира се, има една вечна тема, каквато е любовта, но съвременната тема идва от това, че става въпрос за корпорации, за фармацевтична индустрия, става въпрос за антидепресанти, за депресията като състояние, като болест. По-скоро задаваме въпроси за това, какво всъщност представлява човекът дали той е сбор от биохимически реакции, или е просто едно тяло, или е нещо, което е неподвластно на природните закони, нещо, което има собствен път и собствена съдба, и свободна воля, в крайна сметка. библейски въпроси... Мисля, че все пак човек има свободна воля и любовта се включва в тази категория на свободата свободата да се влюбиш.

Разбира се, всички останали въпроси, които засягат индустрията и корпорациите как управляват живота ни, как ни влияят и колко малко знаем за тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.