Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел баня одобри нов автобусен превозвач

Община Павел баня възстанови автобусния транспорт по областната и общинска транспортна схема. Повече от седмица, след като бе развален договора с предишния превозвач, когото общината санкционира заради нарушения по-големи от 20 – те хиляди лева гаранция, е избран нов превозвач от Пловдив, който ще обслужва 30-те автобусни линии.

Общината прекрати договора с фирмата на Иса Бесоолу, тъй като той отказа да отчита разходите си за превоза на ученици и пенсионери, заради което имаше гласувана субсидия от 240 хиляди лева, абсолютно неправомерна и непосилна, според кмета на общината Станимир Радевски

Още от първия ден новият превозвач бил подложен на нелоялна конкуренция от автобусите на Иса Бесоулу, които минавали по линиите пет минути по-рано. Освен това Бесоолу предложил на директорите на двете големи училища в Павел баня да извозва техните ученици напълно безплатно. 

Пред „Хоризонт“ заместник-кметът Йорданка Енева заяви, че ще съдят предишния превозвач за нарушенията по договора. До провеждането на процедурата по Закона за обществените поръчки за избор на постоянен общински превозвач, линиите ще бъдат обслужвани от избрана пловдивска транспортна фирма. Общината запазва 50 процента намаление за пътуването на ученици и пенсионери. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.