Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрям Караасен от Бузовград е психически здрав, сочи експертиза

Снимка: Венелина Попова

62-годишният Ибрям Караасен от Казанлъшкото село Бузовград е психически здрав. Това показа експертизата, извършена на бившия работник от "Арсенал" по повод инцидента в нощта срещу 23-ти септември, когато той стреля срещу свои съседи роми и се опита да запали къщата им. Това съобщи за "Хоризонт" Стойчо Крачолов, началник на РУП - Казанлък.

Ибрям Караасен е вменяем, доказва експертизата. Какво количество алкохол обаче е употребил вечерта преди инцидента - ще покаже кръвната му проба. Срещу него е образувано досъдебно производство, но все още не му е повдигнато обвинение, защото се очакват резултатите от назначените експертизи, в това число на ловната пушка, с която е стрелял срещу семейството роми. Според Стойчо Крачолов тя е с рязана цев и може да нанесе сериозни поражения, а дали може да убие, ще докаже разследването.

На Ибрям Караасен беше наложена мярка 24 часа полицейско задържане. По-тежка може да му бъде поискана едва след повдигане на обвинението. На 22-ри срещу 23-ти септември през нощта Ибрям отишъл до къщата на ромската фамилия, залял прозорците й с бензин, но не успял да я запали. После стрелял срещу съседите си, а след това се барикадирал в дома си за около четири часа. Предаде се на полицията рано сутринта. Версията на неговите съседи роми, както и на кмета на Бузовград за конфликта е ревността, която 62-годишният мъж изпитвал към съпругата си, с която вече е разведен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.