Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският ден на езиците отбелязват в столичния парк "Заимов"

2010-09-26-019_3

За поредна година чужди културни институти у нас отбелязват Европейския ден на езиците. Посетителите на събитието имат възможност да общуват с хора от различни европейски културни центрове, да се забавляват и да спечелят награди. Целта на събитието е да се насърчи изучаването на чужди езици.

Официално 26-ти септември е Европейският ден на езиците, а у нас се чества ден по-късно този празник. Мотото на събитието тази година е "Езиците и градът" и всяка една от институциите на Европейския съюз и на други културни центрове представят най-различни материали и инициативи, с които да привлекат посетителите:

Българските деца харесват да учат чужди езици. Ученето на езиците отваря широко врати към света. Аз се надявам, че ние също мъничко допринасяме за езиковото многообразие, казва Цветанка Панова, една от организаторите на събитието.

На щандовете има забавни, образователни игри, от които всеки може да спечели награда докато научава нещо полезно на съответния език. Други могат да демонстрират познанията си на чужди езици като рецитират, както направи малкият Андреа. 

Организаторите канят всички на езиковия панаир, за да могат да видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици и да проверят какви са най-добрите възможности за езиково обучение. Събитието е особено полезно за родителите, споделя Гергана Христова:

Прекрасна инициатива. Нека да се интегрираме, да се чувстваме по-освободени от задържки и предразсъдъци и да подобрим тяхната езикова култура.

Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културни центрове на страните от Европейския съюз и е част от културния календар на Столична община.

Събитието е до 16.00 часа, а мястото на еднодневния панаир на езиците е в парка "Заимов" - простарнството пред театър "София".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.