Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева: Актуализацията на бюджета е необходима, за да функционира нормално държавата

Снимка: БГНЕС

Актуализацията на бюджета е неизбежна и затова е една от най-важните задачи, по които работи Министерството на финансите. Това потвърди в Пловдив и служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Тя посочи, че няма пари за зимното поддържане на пътната инфраструктура в страната, че е спрян ремонтът на 34-километров участък от АМ "Тракия", който е в лошо състояние и че са замразени ремонтите на виадуктите по магистралите.

Тук изобщо не става въпрос за някакви непредвидени разходи, тук става въпрос за нормалното функциониране на държавата. Няма средства, както казах, за подготовка на пътищата за зимата, няма средства да се разплатим с фирмите, които са извършили дейности. Това е само в регионалното министерство. Имаме, да не забравяме, две спрени програми, които за съжаление все още не са възстановени. Няма как ние да спрем разплащането и изпълнението по тези програми. Спирането им ще означава загуба на средства безвъзвратно, ще означава загуба на работни места и демотивация на общините да изпълняват проектите, заяви Екатерина Захариева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.