Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форумът "Диалог на цивилизациите" се обяви против политиката на санкции

Снимка: Васко Михайлов

Международният обществен форум „Диалог на цивилизациите” се обяви против политиката на санкции. 
Руският политик и президент на Руските държавни железници Владимир Якунин, който е създател на обществения форум, заяви, че санкциите водят единствено до задънена улица и вместо да решават проблемите, само ги задълбочават: 
Опитите да бъде обвинена Русия, която не беше инициатор на сегашните напрегнати отношения, че само тя е виновна за тези събития, се превръщат в идеологизирана политическа линия. На практика виждаме целенасочени действия за разрушаването на резултатите от  20-годишните усилия за форматиране на нови отношения в Европа и света.
Общественият форум „Диалог на цивилизациите” се обяви срещу политическите санкции е опитите международните проблеми да се решават по военен път. Международната организация същевременно излезе с инициативата за внедряване на междукултурния диалог още в училище.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.