Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров смята, че държавата може да влиза от избори в избори

| обновено на 06.10.14 в 18:21
Снимка: БГНЕС

Решение за сегашната политическа ситуация след предсрочния вот  са нови избори, каза по време на официалната пресконференция на партия "Атака" лидерът й Волен Сидеров. По думите му, страната е в  политическа безизходица, като повече от половината избиратели не са гласували, защото са объркани.

Резултатът за "Атака" от изборите е удовлетворителен, дори може да се определи като победа, каза лидерът Волен Сидеров. Той изтъкна, че повечето политически формации  в бъдещото Народно събрание са коалиции като самостоятелни са само "Атака" и ДПС. Управление с водеща партия ГЕРБ и подкрепяно от Реформаторския блок, Патриотичния фронт и ББЦ е предвидимо, но лошо за страната, смята Сидеров. Решението са нови избори.

Получи се една такава мантра в момента, че като че ли в името на някакво си правителство сме готови вече да живеем още 20 години мизерно, лошо, на дъното на Европа и да казваме няма как, защото виждате ли сега пъстър парламент просто. Дайте някакво правителство да направим, защото иначе светът свършва. Какво му свършва на света? Ще се ходи пак на избори. Политическата безизходица води до нови, нови и нови избори докато не се наместят нещата. Аз мисля, че в момента българите са прекалено изманипулирани, за да се освестят и да вземат правилно решение, каза лидерът на "Атака".

Волен Сидеров посочи, че са готови да участват в публични разговори с всички парламентарни сили по определени приоритети и въпросите на България да се подредят по градация. Политическият прецедент - появата на две националистически формации в 43-то Народно събрание, т.е. на "Атака" и Патриотичния фронт обаче няма да доведе до общи политически действия между тях, категоричен е Волен Сидеров. Изборните резултати по места най-вероятно ще лишат някои от водещите лица на "Атака" да попаднат в парламента. Въпреки това Сидеров подчерта, че количеството и кой откъде ще влезне няма значение, по-важното е, че "Атака" ще бъде един стикован отбор.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

ЦИК обяви резултатите при 100% първично обработени протоколи от секционните комисии от страната

При 100 процента първично обработени протоколи на секционните комисии от страната ГЕРБ получава 32,66 % от гласовете, "БСП лява България" – 15, 41 на сто, ДПС – 14,83, Реформаторският блок – 8,88 на сто, Патриотичният фронт е със 7,28, а "България..

обновено на 06.10.14 в 20:24