Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничният оркестър на БНР открива сезона с концерт в зала "България"

Симфоничният оркестър на БНР
Снимка: БНР
Симфоничният оркестър на Българското национално радио, ръководен от диригента Емил Табаков, открива сезона си тази вечер с концерт в столичната зала "България".

Новият творчески сезон е посветен на 80-годишнината на БНР. Затова освен в двата традиционни концертни цикъла, музикантите ще участват в специални проекти като "Рок Симфони" и "Властелинът на пръстените".

По думите на маестро Табаков концертите ще привлекат публиката както с много обичани, така и с непознати за българската сцена творби.

Поканени са и гости от световна класа. Още тази вечер пред Радиооркестъра ще застане превърналият се в знаменитост млад пианист Евгени Божанов, който цени високо възможността отново да свири на родна сцена.

Винаги е изключително изживяване човек да има престиж да открие един сезон, особено ми е приятно с маестро Емил Табаков. Винаги в зала "България" е имало една особена атмосфера и когато съм свирил соло, и когато е било с оркестър. И в публиката има, естествено и в самата зала, нещо, което е от много години. Мисля, че е не само традиция, но и нещо в атмосферата, в залата, което прави наистина едно изключително изживяване, когато човек е на сцената, сподели Евгени Божанов.

Концертът на Симфоничният оркестър на БНР започва в 19.00 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Христо Ботев".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.