Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение в структурите на ДПС в Благоевград

Муса Палев
Напрежение назрява в структурите на Движението за права и свободи в Благоевградска област, където с преференциален вот Муса Палев измести от второто място бившия кмет на Гърмен и депутат в 42-то НС Ахмед Башев.

Според активисти на движението върху избрания за депутат Муса Палев, който чрез преференциалния вот измести от второто място Ахмед Башев, се упражнява натиск да се откаже от влизане в 43-тото Народно събрание.

Палев, който служебното правителство отстрани като областен управител на Благоевград, отрече върху него да е упражняван натиск и бе категоричен, че няма да предаде избирателите, които персонално са гласували за него, възползвайки се от правото на преференциален вот.

ДПС изпраща двама депутати от Първи многомандатен избирателен район - водачът на листата Алиосман Имамов и Муса Палев. Единственият начин изместеният от второто място Ахмед Башев да се върне в парламента е при положение, че Палев се откаже. Ако това стане, ще има протести, заканиха се от местните структури на ДПС.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.