Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в движението в „Младост“ заради разширяването на метрото

Снимка: БГНЕС

Въвежда се временна организация на движението във връзка с разширяването на метрото в район „Младост”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. От 00.00 ч. на 13 октомври до 24.00 часа на 13 ноември се забранява влизането на превозни средства съответно:

- в двете посоки по западното пътно платно на бул. „Алескандър Малинов” от кръстовището бул. „Александър Малинов” - ул. „Проф. Ал. Теодоров-Балан” - ул. „Д-р Атанас Москов” до кръстовището бул. „Александър Малинов”- ул. „Филип Аврамов” - ул. „Св. Киприян”, като движението на превозни средства се извършва двупосочно в по една лента в източното пътно платно на булеварда в същия участък.

- в двете посоки по бул. „Андрей Ляпчев” от кръстовището му с бул. „Александър Малинов” до кръстовището му с ул. „Проф. д-р Васил Златарски” и ул. „Проф. Ал. Теодоров-Балан” от кръстовището му с бул. „Александър Малинов” до кръстовището му с ул. „Васил Карагьозов”.

От 13.10.2014 г. до 24.00 часа на 13.11.2014 г. се променя и маршрутът на градския транспорт по автобусни линии №№ 306, 314 и 413, както следва:

- Автобусна линия №306 - посока ж.к. „Младост 2” - от ул. „Йерусалим” надясно по бул. „Андрей Сахаров”, през естакадата над бул. „Андрей Ляпчев” до ухото в ж.к. „Младост 2” - двупосочно.

- Автобусна линия № 314 - в посока „Младост 1” - от ул. „Д-р Атанас Москов”, надясно по бул. „Ал. Малинов”, наляво по временната връзка към бул. „Андрей Ляпчев” и по булеварда, надясно по пътната връзка на естакадата, ж.к. „Младост 1”, Метростанция „Младост 1”, бул. „Андрей Сахаров”, надясно по бул. „Ал. Малинов” и по маршрута си до ж.к. София парк.

- Автобусна линия № 413 - в посока „Младост 4” - от бул. „Андрей Ляпчев”, надясно по временната пътна връзка към бул. „Ал. Малинов” и по булеварда до Бизнес парк София, и по маршрута си до Технополис в ж.к. „Младост 4”.

Обратно по маршрута си и от ул. „Д-р Атанас Москов”, надясно по бул. „Ал. Малинов”, наляво по временната връзка към бул. „Андрей Ляпчев” и по маршрута си до пл. Централна гара.

Възстановява се движението на автобусни линии 4, 76, 111, 113, 213, 305 и 306 по бул. „Ал. Малинов” в участъка от ул. „Св. Киприян” до бул. „Андрей Ляпчев”, като автобусите няма да преминават от бул. „Ал. Малинов”, наляво по ул. „Св. Киприян” по пътната връзка към бул. „Андрей Ляпчев” и надясно по бул. „Андрей Ляпчев” до бул. „Ал. Малинов”. Измества се спирка с код „бл. 223 ж.к. Младост 2” на ул. „Филип Аврамов” на 50 м преди кръстовището с бул. „Ал. Малинов”, като спирката ще се обслужва от колите, работещи по автобусна линия №№ 113 и 213.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

И район "Младост" в автоматизираната система за сметоизвозване

Подмяната на старите контейнери с нова автоматизирана система продължава, съобщиха от Столичния инспекторат. В ж.к. „Младост-3“ се поставят нови контейнери, тип NORD. Автоматизираната система за сметосъбиране до момента е въведена в районите „Искър“, „Връбница“ „Студентски“, „Възраждане“ и в ж.к. „Младост-4“.  Новите контейнери заемат..

публикувано на 03.10.24 в 09:48

СОС решава за отпускане на 5 млн. лв. за автотранспорта и 1 милион - за е-транспорта на София

На извънредно заседание днес столичните общински съветници ще разглеждат предложението на кмета Васил Терзиев за отпускане на заем от 6 милиона лева за транспорта в София. В доклада подробно се описват причините за натрупаните задължение на двата наземни транспортни оператора – Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт. Една от..

публикувано на 03.10.24 в 07:42

От ГЕРБ искат актуализация на заема за Столичния автотранспорт

Задълженията на транспортните оператори, според доклада на кмета на София Васил Терзиев, са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков ,..

публикувано на 02.10.24 в 17:14

Заради напрежението в Близкия Изток засилват полицейското присъствие в София

Заради напрежението в Близкия Изток на ключови места в София ще бъде засилено полицейското присъствие. Повече полицаи ще има и около сградите на посолствата у нас. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. "Това е чисто превантивен елемент. Към настоящия момент нямаме данни от българските служби и нашите чужди партньори за някаква..

публикувано на 02.10.24 в 14:35

Двама арестувани при операция срещу наркоразпространението в София

Двама души са арестувани при операция на полицията в София. Акцията е насочена срещу разпространението на наркотици. Тя е проведена от екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи в квартал "Христо Смирненски". По непотвърдена информация при операцията са задържани двама души мъж и жена, които са живеели на семейни начала. Източници..

публикувано на 02.10.24 в 13:55
Кметът на София Васил Терзиев

Васил Терзиев: Софиянци няма да имат нужда от винетки за Околовръстното

Няма опасност софиянци да плащат винетки за Околовръстния път в София, заяви столичният кмет Васил Терзиев. В края на миналата седмица от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) посочиха, че Столичната община не подписва споразумение с Агенцията за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината и това може..

публикувано на 02.10.24 в 12:59

34 деца са пострадали при катастрофи в София само през септември

34 деца са пострадали при пътни инциденти в София и областта през септември. Това сочат данните на Центъра за спешна медицинска помощ. Пред БНР от там допълниха, че през миналия месец са регистрирали 282 пътно-транспортни произшествия. За сравнение през август пътните инциденти са 257, а пострадалите деца – 32. 

публикувано на 02.10.24 в 11:04