Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Събуди се, София


Публикации

При повечето деца заекването се израства, но при малка част остава

Най-добрият начин за общуване с човек, който заеква, е да се държим така, както с всеки друг човек, с когото говорим - да не отклоняваме погледа си по време на заекването, да не го прекъсваме и да го гледаме в очите. Това обясни пред Радио София Цветана..

публикувано на 22.10.20 в 11:26

Проф. Виолета Боянова: Няма заекване, има заеквания

Заекването е тежък психологечаски и комуникативен проблем.   Според световната статистика около 2% от децата в начална училищна възраст са засегнати от него. От тях 1 на сто успяват да го преодолеят и при 1% остава и у възрастните. „Няма заекване,..

публикувано на 22.10.20 в 10:58

Невена Басарова: Децата се учат на етикет от примера на родителите

Това, което светът преживява през 2020 година налага пренаписване на правилата за поведение. Първото, което подлежи на ревизия е ръкуването, отбеляза студиото на Радио София Невена Басарова , специалист по по етикет. И обясни вариантите на..

публикувано на 21.10.20 в 16:37

Видеоклип представя България като ИТ център с дългогодишни традиции

Вдъхновяващо видео , посветено на технологичния сектор в България , разпространи българската компания Noble Hire. В него са представени дългогодишният опит и традиции на страната ни в областта на иновациите. Включени са и разнообразни примери - от..

публикувано на 21.10.20 в 10:37

Access2Markets - платформата на ЕК, която помага на малкия и средния бизнес

ЕК стартира нов онлайн портал – Access to Markets (Достъп до пазарите), за да помогне на малките и средни предприятия да търгуват извън границите на ЕС. Той  позволява на фирмите, само с няколко клика в интернет, да намират информация за тарифи,..

публикувано на 21.10.20 в 10:24

От БАПЗГ: Задължението за носене на маски е неслучайно

На базата на международния опит, се смята, че носенето на маски ще доведе до 30% намаляване на заболяемостта на населението. Това е особено важно за България. Медицинските специалисти у нас вече са на изчерпване и на изчезване. Това..

публикувано на 21.10.20 в 09:39

Симеон Идакиев отвежда на 27 места в новата си книга "От Олимп до Тибет"

Известният пътешественик и сладкодумен разказвач Симеон Идакиев, познат от телевизионния екран („Атлас“, БНТ) и от ефира на БНР, автор на стотици разкази за екзотични места, създал близо 500 филма, заснети в над 120 страни на петте континента, ще..

публикувано на 20.10.20 в 10:44

Изкуственият интелект вещае различно бъдеще за автомобилите

Изкуственият интелект навлиза активно в много области на живота ни, много често дори невидимо за повечето хора, каза пред Радио София футурологът  Мариана Тодорова , автор на книгата “Изкуственият интелект”. Едно от най-известните му проявления обаче..

публикувано на 20.10.20 в 09:40

Нова лаборатория откриват във факултет "Автоматика" на ТУ

Нова лаборатория по вградени системи за управление се открива днес във Факултета "Автоматика" на Техническия университет в София. В нея  ще се обучават магистри от най-новата специалност на факултета - "Вградени системи за управление". Студентите ще..

публикувано на 20.10.20 в 09:15

Трябва ли изкуството да бъде политическо

"Гьоте-институт България" организира уъркшоп „Политики на предлагането, култури на търсенето“, който се занимава с различни измерения на темата „Изкуство и политика“ между локалните и глобалните предизвикателства на демокрацията, капитализма и..

публикувано на 19.10.20 в 12:50