Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Събуди се, София

Събуди се със стилна музика. Събуди се с актуална информация.

Събуди се в компанията на Мартен Роберто и Константин Лавсов.

Агентите на София са винаги с тях. От понеделник до петък ще бъдем вашият любим навик.

От 7 до 10 часа.

Събуди се, София!

Публикации

Яна Перчева-Барлаген качва на ски и 2-годишни

Зимните спортове учат и поддържат доброто здраве

Като всеки спорт, и зимните развиват моториката, но също така гъвкавостта, мускулатурата, издръжливостта, подобряван дишането. Укрепва имунната система. Поддържат нивото на адреналин. Организмът се калява. Природата намалява стреса. Това..

публикувано на 22.01.21 в 10:51
Курортът „Боровец“ е съвсем близо

Люба Кленова, зам.-кмет: В Самоков има места и спортове за всички

В Самоков има безкрайно много възможности за спортуване – и на открито, и на закрито. За това благоприятстват природните дадености и близостта до курорти – „Боровец“, „Мальовица“. Това изтъкна пред Радио София Люба Кленова – зам.-кмет на..

публикувано на 22.01.21 в 09:53

Изграждат още 2 спортни площадки, скейтборд ще се кара в Северния парк

До края на месеца ще бъдат определени места за нови две спортни площадки , най-вероятно в по-крайните столични квартали. Ще ги изгради фондация „София – Европейска столица на спорта“. Това съобщи в ефира на Радио София Анатоли Илиев ,..

публикувано на 22.01.21 в 09:13

Живко Иванов: Не са много местата в София, където могат да се карат кънки

Блейдовете са всеобхватен спорт, преди всичко, защото не се фокусира главно върху агресивното каране, т.е. пързаляне по парапети, ръбове и всякакви видове съоръжения от скейт парковете. Може да бъде слалом, фрийрайд, фитнес, нордик - което наподобява..

публикувано на 21.01.21 в 09:15

Явор Маринов: Всеки спорт на открито е полезен за здравето

Всеки един спорт на открито е полезен за здравето. Относно кънките - те са като всеки един друг спорт - хубаво е да се практикува, хубаво е заради натоварването на цялото тяло, тъй като не е фиксирано върху краката или ръцете, а се използва цялото тяло,..

публикувано на 21.01.21 в 08:45

В София все още няма създаден скейтпарк

София все още не разполага с многофункционален скейтпарк. Според Александър Кюркчийски причините за това са много, но се свеждат до една - липса на желание от страна на Столичната община. Той е част от група, които карат скейтборд още от 1986 година,..

публикувано на 20.01.21 в 12:07

Боецът Борис Тонев: По време на пандемията е сложно с тренировките

През пандемията, когато фитнес залите са затворени, все пак който иска да тренира намира начин за това - това важи както за хората, които се подготвят за предстоящи състезания, така и за тези, които искат да поддържат тонуса и тялото си. Борис Тонев е..

публикувано на 20.01.21 в 09:06
Мария Карабойкова

Мария Карабойкова: Движението е още по-важно след ограниченията заради коронавируса

Спортът оформя характера, възпитава в дисциплина, но поддържа и добра физическа и ментална форма. В това е сигурна и убеждава Мария Карабойкова: „Когато се наложи да бъдем затворени, видяхме, че без движение не можем, то липсваше на много хора...

публикувано на 19.01.21 в 10:36

Краси Георгиев: Зимата не е причина да не спортуваме

Подходящо ли е да спортуваме през зимата навън и как трябва да се подготвим? Отговор на тези въпроси даде пред Радио София ултрамаратонецът Краси Георгиев . Както е необходимо да имаме добра екипировка, когато отидем да караме ски, така трябва да сме..

публикувано на 19.01.21 в 10:14

Александър Ненов: Законите позволяват цензура от частните социални медии

Цензурирането на американския президент Доналд Тръмп от социалните мрежи не само е безпрецедентно, но и абсурдно, въпреки че медията е частна. Да не забравяме, че и Хитлер и Сталин са се въздигнали под звуците на аплодисменти. Не бива да се..

публикувано на 19.01.21 в 09:19