Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Събуди се, София

Събуди се със стилна музика. Събуди се с актуална информация.

Събуди се в компанията на Мартен Роберто и Константин Лавсов.

Агентите на София са винаги с тях. От понеделник до петък ще бъдем вашият любим навик.

От 7 до 10 часа.

Събуди се, София!

Публикации

Дина Темелкова

„Къщата на София“ - арт пространство, което пази духа на стара София

Важно да се съхранява историческият дух на старите квартали в София. Във всеки такъв район има стари къщи, станали места за събития, които спомагат за изграждането на общност и гражданско самосъзнание. „Къщата на София“ е арт пространство, което създадох..

публикувано на 21.04.21 в 10:25

Камен Русков и възможностите за веломрежа в София

Концепция за велоринг с радиални веломагистрали през кварталите, които завинаги да променят придвижването в София предлага екологът и велосипедист Камен Русков. Това, според него, е начинът, по който градът ни може да има наистина значимо вело, а и..

публикувано на 21.04.21 в 09:44

Еколози с акция пред парламента - искат по-сериозни мерки за зеленото възстановяване

Еколози от “За земята” и “Грийнпийс” правят акция пред Парламента, с искане за по-сериозни мерки за зеленото възстановяване и включване на възобновяемите енергийни източници в Плана за възстановяване.  “От “За земята” работим още от миналата година,..

публикувано на 21.04.21 в 09:08

Над страната ще бъде предимно слънчево

През днешния ден над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По тези места до вечерта ще превали и прегърми, съобщават от Националния институт по метеорология и..

публикувано на 21.04.21 в 07:35

Ирина Мутафчийска: Хората обикват квартала си, въпреки несъвършенствата

Повечето хора обичат квартала си, ако са живели малко повече в него и са изградили връзки, познанства, навици. Независимо къде се намира и какво е реномето му. Това коментира урбанистът Ирина Мутафчийска по повод анкетата на Радио София, която..

публикувано на 20.04.21 в 09:53

Доброволци чистят лесопарк Дъбова гора в „Лозенец“

Въпреки че „Лозенец“ е един от най-зелените и чисти квартали на София, жители са организират акция за почистване тази събота (24 април) от 11 часа. Локацията е лесопарк Дъбова гора , между ул. "Кричим" и бул. "Никола Вапцаров", обясни пред..

публикувано на 20.04.21 в 09:08

Облачно и дъжд

Облачността и днес ще е значителна и с временни прекъсвания на много места ще продължи да превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще остане хладно с минимални температури между 3° и 8° , максимални -..

публикувано на 20.04.21 в 07:40
Костадин Зашев

Костадин Зашев: Мит е, че кардиото гори най-много калории

С наближаването на топлите дни отново става актуален въпросът с фигурата и съответно с тренировките. От днес отварят врати и фитнес залите и плувните басейни. Кой обаче е най-добрият вариант за отслабване, разказва  Костадин Зашев от Strong by Sience...

публикувано на 19.04.21 в 09:35

Рут Колева подготвя летен музикален фестивал в София

През юни предстои да се проведе музикалният фестивал Sofia Live Festival , чиито организатор е Рут Колева .       “Хората вече имат сериозна нужда от нощен живот, от възможност да са сред хора и да разпускат”, коментира певицата. Освен с музика, Рут..

публикувано на 16.04.21 в 10:15

Арх. Стефан Добрев: Сериозен проблем при велоалеите в София е, че са ужасно кратки и прекъснати

“Центърът е едно много специално място. Не случайно в много европейски столици го освобождават от автомобили. Хубаво е, че и в София има такава тенденция. Тази тенденция трябва да продължи”, архитект Стефан Добрев , който работи по различни..

публикувано на 16.04.21 в 08:53