Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИДП: Ако не може да се състави стабилно правителство, по-добре въобще да няма кабинет

Снимка: ИДП

Ако не може да се състави стабилно правителство, по-добре би било въобще да не се съставя. Тезата е на Института за дясна политика. Според анализаторите правителство на малцинството с хоризонт на действие година или две е възможно най-лошият сценарий за България. 

Сформиране на правителство на всяка цена, което изглежда сякаш ще падне всеки момент, е много по-лош вариант от нови избори през януари или февруари, коментира Петър Николов:

Правителство в момента може да има, което изглежда хомогенно идейно и т.н., с гласовете на три формации - ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Патриотичният фронт - те не са се дефинирали като националистическа формация, с всичката условност на екзотичността и неприемливостта на част от тезите им. Ако се състави правителство, това са партиите. Ако не се състави правителство и се подходи към нови избори, стъпките, които трябва да бъдат направени, трябва да се направят през търсене на консенсус, включително с политически сили в центъра и вляво.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.