Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какви ги вършат студентите?


През последните слънчеви дни от седмицата Констанца Илиева се разходи до Студентски град, за да провери какви ги вършат студентите, влиза ли им се на лекции в това хубаво време или предпочитат парка.

Защо, за да разбереш квантовата механика, трябва да пиеш много бира и редовно да правиш секс?

Чуйте.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Температурите тръгват нагоре, в София днес ще е около 25°

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна, съобщиха от НИМХ. Там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат..

публикувано на 31.05.24 в 07:35

Стартира записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад"

Записването за новото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Социално-образователната инициатива се реализира под формата на предприемачески състезания. За първи път тази година Националната кампания „Започни млад“ добавя към формата си и..

публикувано на 30.05.24 в 18:55
Александър Кашъмов

В Прага обсъждат свободата на информация в Централна и Източна Европа

Свободата на информация в Централна и Източна Европа е темата на кръгла маса, която се провежда в чешката столица Прага. Събитието е част от сътрудничеството между института CEELI и гражданското общество в Централна и Източна Европа. В него са включени представители на различни европейски организации от Чехия, Словакия, Полша, Украйна,..

публикувано на 30.05.24 в 17:44

Организират лятно училище за ученици "Защо ни е да помним" в Белене и о. Персин

Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним?“ в гр. Белене и остров Персин, което ще се проведе между 1-ви и 6-ти юли.  На него подрастващите и младите хора ще могат да научат повече за комунистическия режим в България. Белене и островите около града са едно от най-красивите, но и най-страшни места в..

публикувано на 30.05.24 в 17:19

Включват български ученици в европейската инициатива "Тийн мрежа проверка на факти"

Европейската инициатива "Тийн мрежа за проверка на факти" се провежда за първи в България. Тя е част от международния проект "Media Wise" и е насочена към ученици от 8-и до 12-и клас. Целта е да се обърне статистиката, според която България има един от най-ниските индекси на медийна грамотност в Европейския съюз (ЕС), посочват от..

публикувано на 30.05.24 в 17:15

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове

България е държавата в Европа с най-нисък процент застраховани домове, сочи проучване на Асоциацията на българските застрахователи. Въпреки това се забелязва ръст на застраховките на домовете, коментира пред Радио София Лили Стоянова – член на АБЗ. „Според това проучване на Асоциацията на българските застрахователи, делът на хората със..

публикувано на 30.05.24 в 16:23

Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия

Във вторник се проведе конференцията „Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия", организирана от Българската търговско-промишлена палата и Българо-Хърватски бизнес клуб. От 2023 година Хърватия официално въведе еврото за разплащателно средство в страната. На конференцията беше обсъден опита на държавата и..

публикувано на 30.05.24 в 15:06