Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Златев: "Пътна инфраструктура" няма нито лев за подготовка за зимата

Дни преди първия сняг стана ясно, че Агенция "Пътна инфраструктура" няма нито лев за подготовка на  пътищата. Това съобщи във Велико Търново един от директорите Георги Златев.

Според инж. Златев за подготовка на републиканската пътна мрежа за тази година са необходими около 15 милиона лева.
С тези средства ние планирахме и все още планираме, надявайки се да бъдат отпуснати поне част от тях, да бъдат извършени изкърпване на дупките, които са се появили през лятото, за маркировка, за възстановяване на ограничителни системи. За съжаление, към момента тези 15 милиона не са осигурени в нашия бюджет, респективно ние не можем да възложим работата на фирмите, тъй като впоследствие няма да имаме средства, с които да ги разплатим. Аз лично от 2011 година съм директор и в този период от три, четири години ние нямаме такъв случай, в който да сме имали нула лева за подготовка за зимата.
От друга страна, около 50 милиона лева са осигурени за почистване на снега за цялата републиканска пътна мрежа. Пътните управления в страната са заявили готовност да посрещнат очаквания първи сняг в края на седмицата. Ще има наказания за тези, които не се справят, категоричен бе Златев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.