Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Смолянска област е спокойна след вчерашните обилни валежи

Снимка: smolyan.bg

Възстановено е електрозахранването във всички селища на Смолянска област. Аварийните групи на EVN остават в готовност за отстраняване на възникнали проблеми в електропреносната мрежа, съобщиха за БНР от енергодружеството.

Спокойна е обстановката в планинската област след обилните валежи през вчерашния ден. Според данни на метеорологичната станция на връх Рожен, най-много дъжд се изсипа, 77 литра на кв.м, в село Манастир, община Баните, а най-малко в село Широка лъка 21 литра на кв.м. Падналите количества дъжд в района на Златоград са 20 литра на квадратен метър.

През изминалата нощ не са констатирани проблеми с нивото на река Върбица и водата в язовир "Златоград". От областното пътно управление информираха, че са разчистени активизиралите се свлачища по пътя на републиканската мрежа  Широка лъка - Девин и между смолянските села Подвис и Лъка. Продължава работата по почистване на пътищата в общинската мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.