Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плащанията по програма „Околна среда” се възстановяват само заради резултатите от проверката на ЕК

Решението да се възстановят плащанията по програма „Околна среда” се основава само и единствено на резултатите от извършената от Европейската комисия проверка на системите за управление и контрол. Това заяви говорителят на комисията, отговарящ за бюджетните въпроси Якуб Адамович, в отговор на въпрос дали размразяването на парите не идва като потвърждение, че еврофондовете към България текат безпроблемно само когато там управлява правителство, което се харесва на Еврокомисията:

Плащанията бяха прекъснати през ноември 2013-а заради данни за слабости в системата за възлагане на обществени поръчки. След изпращането на експертна мисия, която през октомври тази година провери на място системите за управление и контрол, стигнахме до заключението, че в България са били предприети всички необходими коригиращи мерки.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.