Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас официално стана Европейски град на спорта

В Брюксел официално обявиха Бургас за Европейски град на спорта през 2015-а година. Кметът Димитър Николов получи наградата от Джан Франческо Лупатели - президент на ACES Europe. Заедно с него на церемонията присъства бургазлийката Ивелина Василева - министър на околната среда и водите.

Избирането на Бургас ни стимулира да продължим да инвестираме в спорта, защото това е инвестиция в здравето на бургазлии. Искаме да повишим физическата активност при всички възрасти, но важен акцент за нас е работата с учениците и хората с увреждания, каза кметът Николов.

Следващата 2015-а ще е най-наситената със спортни събития година в историята на Бургас. Повечето от тях ще са за любители, но вече се знае и за няколко големи майсторски турнира: Европейско първенство по футбол за младежи до 17 г., Европейско първенство по ветроходство, Европейско първенство по триатлон, Балкански параолимпийски шампионат за хора с увреждания. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.